Börsens bästa utdelningsaktier

Affärsvärlden har listat bolagen med högst direktavkastning på Stockholmsbörsen.

I vanlig ordning dominerar storbankerna listan över Stockholmsbörsens mest frikostiga utdelningar. Samtliga storbanker på Stockholmsbörsen har en direktavkastning över fem procent, vilket beror på en historia av hög och stabil avkastning på eget kapital. I topp finns Nordea med en direktavkastning på 6,5 procent.

Även bolag med hög exponering mot bostadssektorn och detaljhandeln återfinns på listan. Flera av dessa aktier har tagit stryk på börsen den senaste tiden och utdelningen i förhållande till aktiekursen har stigit.

Flera av bolagen på listan har nyligen vinstvarnat. Skanska, Net Ent, Scandic och NCC har alla meddelat att man inte kommer leva upp till tidigare resultatprognoser. Huruvida bolagen klarar av att bibehålla en stark utdelning återstår att se, men både Net Ent och Skanska har meddelat att man kommer matcha fjolårets utdelning även i år.

Här är listan på Stockholmsbörsens topputdelare.

 

Börsens bästa utdelare
Infogram

‘>

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.