Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Börsens bästa utdelningsaktier

2018-01-19 14:06
Foto: Isabell Höjman/TT,Nobina,H&M

Affärsvärlden har listat bolagen med högst direktavkastning på Stockholmsbörsen.

I vanlig ordning dominerar storbankerna listan över Stockholmsbörsens mest frikostiga utdelningar. Samtliga storbanker på Stockholmsbörsen har en direktavkastning över fem procent, vilket beror på en historia av hög och stabil avkastning på eget kapital. I topp finns Nordea med en direktavkastning på 6,5 procent.

Även bolag med hög exponering mot bostadssektorn och detaljhandeln återfinns på listan. Flera av dessa aktier har tagit stryk på börsen den senaste tiden och utdelningen i förhållande till aktiekursen har stigit.

Flera av bolagen på listan har nyligen vinstvarnat. Skanska, Net Ent, Scandic och NCC har alla meddelat att man inte kommer leva upp till tidigare resultatprognoser. Huruvida bolagen klarar av att bibehålla en stark utdelning återstår att se, men både Net Ent och Skanska har meddelat att man kommer matcha fjolårets utdelning även i år.

Här är listan på Stockholmsbörsens topputdelare.

Madeleine Lundberg

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom