Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Carnegie: Kortsiktigt är börsen översåld

2019-08-20 14:09
Carnegies huvudkontor i Stockholm. Foto: Jörgen Appelgren

I sin sammanfattning av börsläget ser Carnegie Private Bankings aktiechef David Karlsson en svårhandlad börs utan tydlig trend, men kortsiktigt menar han att börsen är översåld.

I en börskommentar radar Carnegies David Karlsson upp de faktorer som präglat aktiemarknaden i augusti; räntefall, svag makrostatistik och handelskrig har påverkat negativt emedan tyska stimulanser, ECB-stödpaket och positiva signaler från Trump höjt humöret. De inverterade räntekurvorna i Storbritannien, USA och Tyskland pekar samtidigt på en kommande lågkonjunktur.

Sett till såväl makrostatistiken som den senaste rapportperioden menar David Karlsson att det finns anledning att vara fortsatt försiktig.

- Vi befinner oss inom ramen för en väldigt stor konsolidering som pågått i fyra år, där Stockholmsbörsens OMXS30 har pendlat mellan nivåerna 1380 och 1720. Det är en svårhandlad börs utan tydlig trend i nuläget och rapporterna gav ett begränsat stöd. Sentimentet kan förbli svagt närtid men kortsiktigt är börsen översåld, säger han i en kommentar.

Samtidigt börjar Carnegie nu att selektivt återbesöka både verkstads- och banksektorn.

- Aktiemarknaden har diskonterat väldigt mycket negativt och värderingen börjar bli attraktiv, säger han om banksektorn.

Elin Hanspers

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom