Dr. Doom varnar för global recession

Ekonomiprofessorn Nouriel Roubini, mer känd som Dr. Doom, menar att handelskriget mellan Kina och USA kan komma att sänka ner världen i en recession nästa år.
Dr. Doom varnar för global recession - nouriel-roubini-700_binary_6963995.jpg

Nouriel Roubini, som bland annat jobbat för Clinton-administrationen och var en av de som förutspådde finanskrisen 2008, tror att Kombinationen av stigande oljepriser och ett fortsatt handelskrig mellan USA och Kina kommer att sänka ner den globala ekonomin i en recession. Det säger han till Bloomberg TV.

Kina och USA ska åter till förhandlingsbordet nästa vecka, men Nouriel Roubini tror att förhandlingarna kommer att haverera och han liknar relationen mellan USA och Kina vid den mellan USA och Sovjetunionen, där alliansen under andra världskriget upplöstes.

Han varnar även för att oljepriset kommer att rusa ännu mer i och med de isiga relationerna mellan Iran och USA.

Höga skuldnivåer och ett begränsat spelrum för Federal Reserve kommer dessutom bara att förvärra situationen.

– Det är en läskig tid för den globala ekonomin, säger han till Bloomberg TV.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.