Garos vinst stiger

Garo, som utvecklar och tillverkar produkter och helhetslösningar för elinstallationsmarknaden, hade en nettoomsättning på 247 miljoner kronor under andra kvartalet 2019 (214), motsvarande en tillväxt på 15 procent.

Tillväxten drevs fortsatt av en kraftig expansion inom E-mobility men även inom Installation, skriver bolaget i rapporten.

Däremot började Garo se tecken på en viss avmattning inom Tillfällig el. I kvartalet hade Garo en tillväxt i affärsområde Sverige och Övriga marknader om 13 respektive 20 procent.

Rörelseresultatet blev 24,0 miljoner kronor (22,8), med en rörelsemarginal på 9,7 procent (10,6).

“För att möta den snabbt växande efterfrågan inom E-mobility har Garo under kvartalet genomfört en rad satsningar i form av marknadsaktiviteter och organisationsförstärkningar. Dessa kostnader har inneburit att rörelsemarginalen sjunkit något”, skriver vd Patrik Andersson.

Resultat efter skatt blev 18,4 miljoner kronor för det andra kvartalet (15,4), med en vinst per aktie om 1:84 kronor (1:54).

“För produktområde E-mobility ser vi en stark utveckling med ytterligare utbyggnad av laddinfrastruktur på samtliga marknader. Efterfrågan inom byggrelaterade produkter i Sverige är fortfarande god men förväntas under 2019 successivt mattas av i takt med minskat antal byggstarter. Dock bedöms den viktiga ROT-sektorn vara stabil. Gällande övriga marknader där Garo är verksamma förväntas marknadsutvecklingen vara fortsatt god. Sammantaget ser Garo positivt på marknadsförutsättningarna främst drivet av utbyggnaden av laddinfrastruktur”, skriver Patrik Andersson.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.