Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Kepler Cheuvreux: Finns mer att hämta i fastighetssektorn - här är tre favoriter

2020-01-24 10:51
Foto: Kungsleden

Kepler Cheuvreux har gjort en genomlysning av fastighetssektorn inför rapportsäsongen och menar att utsikterna för sektorn fortsätter att vara solida.

Kepler Cheuvreux anser att det finns mer att hämta i sektorn, trots tuffa jämförelsetal när det gäller värderingarna. Det framgår av en analys i Swedbanks Aktiellt.

Fastighetssektorn handlas för närvarande med en premie på 44 procent mot substansvärdet, dock väntas högre fastighetsvärderingar dra ned premien under året. Kepler Cheuvreux anser även att såväl finansiering och hyresutveckling som sjunkande avkastningskrav och den urstarka transaktionsmarknaden pekar åt rätt håll. Vad gäller transaktionsmarknaden slogs volymrekord förra året och inledningen 2020 har varit stark.

Kapler Cheuvreux har analyserat 22 nordiska fastighetsbolag och Balder, Corem och Klövern får rekommendationen sänkt från köp till behåll, medan NP3 uppgraderas från minska till behåll. Tre favoriter på köplistan är Kungsleden, Nyfosa och Wihlborgs. Kungsleden får sin riktkurs höjd till 114 kronor (94), Nysofa 105 (72) och Wihlborgs 195 (175).

Nyligen har även bland andra Pareto och Handelsbanken gjort genomlysningar av fastighetssektorn, dock med nedgraderingar i fokus. Förhöjda värderingar efter vinterns kursrally i sektorn är den bakomliggande orsaken.

Läs mer: Efter kursrallyt - Handelsbanken sänker fastighetsbolag

"Vi anser att nuvarande värdering indikerar att marknaden extrapolerar för mycket i förväg och bortser från flera riskfaktorer framöver. Därför ser vi en begränsad aktiekurspotential de kommande tolv månaderna", skriver Pareto om fastighetssektorn.

Läs mer: Pareto sänker svenska fastighetsbolag efter kursrallyt

Elin Hanspers

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom