Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Kinnevik, AMF och Clas Ohlson med i Mathems finansieringsrunda

2020-02-14 08:30
Foto: TT

Kinnevik, AMF och Clas Ohlson investerar i nätmathandlaren Mathems senaste finansieringsrunda om totalt cirka 500 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Kinnevik investerar 150 miljoner kronor, vilket tar bolagets totala investering i Mathem till 1,1 miljarder kronor, med en ägarandel på 36 procent.

I finansieringsrundan deltar även AMF med 280 miljoner kronor, och pensionsbolaget blir därmed Mathems tredje största aktieägare med en ägarandel om cirka 10 procent.

Clas Ohlsons investering, för att upprätthålla sina rättigheter i enlighet med aktieägaravtalet, uppgår till 27 miljoner kronor. Clas Ohlson ägarandel efter finanseringsrundan uppgår till 7,7 procent, vilket gör bolaget till Mathems femte största ägare.

Som en del i Mathems tillväxtambitioner, och för att möta kundernas ökade efterfrågan, kommer en del av det nya kapitalet att användas till att finansiera utvecklingen av Mathems nya miljöcertifierade lager i Larsboda i Stockholm.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom