Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Kinneviks finansdirektör lämnar

2019-06-17 09:45
Foto: Patrik Österberg / IBL Bildbyrå

Kinneviks finansdirektör Joakim Andersson kommer att lämna bolaget. Han blir kvar till den 31 december i år eller tills en efterträdare utsetts.

"Joakim Andersson har varit instrumentell i den fas Kinnevik varit igenom under det senaste decenniet men med Kinneviks accelererade satsning mot privata investeringar har vi kommit överens om att detta är rätt tidpunkt att lämna bolaget", skriver Kinnevik i ett pressmeddelande.

Även Lars-Åke Norling, med titeln Investment Director, kommer att lämna Kinnevik för att bli vd för Nordnet. Han kommer att kvarstå som senior rådgivare till Kinnevik.

I början av juni aviserade Kinnevik planer på att sälja 11 miljoner Millicom-aktier och sedan dela ut resten av sina aktier i teleoperatören till Kinneviks ägare. I förra veckan drog Kinnevik dock tillbaka sitt erbjudande av aktier i Millicom med hänvisning till rådande marknadsförhållanden.

"Det hänger inte ihop alls. Det här är en dialog vi har haft under våren kopplat till vår kursförändring och vår accelererade satsning mot privata investeringar", skriver Kinneviks vd Georgi Ganev i ett mejl till Nyhetsbyrån Direkt.

Joakim Andersson har jobbat totalt 18 år inom Kinnevik.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom