Köp rabatterad teknikhandlare

Teknikhandlaren gjorde ett stort och bra förvärv i början av året. Men det har ännu inte prisats in.
Köp rabatterad teknikhandlare - aktier-index-penna-affarsvarlden-700_binary_6895032.jpg

I mitten av februari satte Christian Berner Tech Trades vd Bo Söderqvist kassan i arbete då Zander & Ingeström (Z & I) förvärvades för 125 miljoner kronor på skuldfri bas. Det förvärvade bolaget är verksamt inom pump- och värmeteknik och har en fin historik, inte minst på lönsamhetssidan. Rörelsemarginalen har legat på 11–14 procent under många år, 2014 undantaget. Prislappen på ev/ebit 7,6 är klart attraktiv givet det förvärvade bolagets kvaliteter.

Trots det i våra ögon attraktiva förvärvet har Christian Berner-aktien bara stigit marginellt det senaste året på en i det närmaste oförändrad Stockholmsbörs. Aktien förtjänar en högre värdering. En ev/ebita-multipel kring 11–12 framstår inte som orimligt, vilket gör aktien klart undervärderad.

En ytterligare köpsignal är att vd Bo Söderqvist nyligen ökade sitt innehav med 5 000 aktier till ett totalt innehav på 205 000 aktier, motsvarande 1,1 procent av kapitalet. Affärsvärlden tar rygg och upprepar köprekommendationen.

Detta är en sammanfattning av aktierådet Rabatten är för stor.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.