Laddbara bilar mot strömmen

Totala nyregistreringar av personbilar och lätta lastbilar minskade i juni, medan laddbara bilar ökade i antal med 60 procent jämfört med juni förra året, enligt branschorganisationen Bil Swedens månadsstatistik.
Laddbara bilar mot strömmen - laddning-elbil-700_binary_6957154.jpg

Nedgången var väntad, enligt Bil Sweden, som noterar att jämförelsemånaden förra året hade rekordhöga registreringar inför införandet av fordonsskattesystemet Bonus-malus.

”Det har varit en extremt ryckig bilmarknad under det senaste året framför allt beroende på Bonus-malussystemet. Sedan Bonus-malussystemets införande förra sommaren har registreringarna sakta återhämtat sig månad för månad”, kommenterar Bil Swedens vd Mattias Bergman, enligt ett pressmeddelande.

Ryckigheten i marknaden riskeras dock att fortsätta om den nya mätmetoden för bilars koldioxidutsläpp, WLTP, skulle tillåtas slå igenom på Bonus-malussystemet redan från 2020, fortsätter Mattias Bergman.

För lätta lastbilar minskade registreringarna i juni med 73 procent, medan nyregistreringarna av tunga lastbilar över 16 ton fördubblades. Även nyregistreringarna av bussar ökade kraftigt i juni, bland annat som en följd av kravet på nya färdskrivare.

Prognoserna för 2019, på 335 000 personbilar och 50 000 lätta lastbilar, ligger fast.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco