Minskad virusoro på Wall Street

Börserna i New York handlades upp på tisdagen sedan Kina trappat upp åtgärderna för att motverka spridningen av coronaviruset.
Minskad virusoro på Wall Street - nyse-wall-street-700_binary_6968510.jpg

Flera kvartalsrapporter hjälpte till att rikta fokus från virusoron i Kina.

Dow Jones storbolagsindex stängde upp 0,7 procent till 28.722. Det bredare S&P 500-indexet steg 1,0 procent till 3.276, medan Nasdaqs kompositindex var upp 1,4 procent till 9.270.

USA har uppmanat invånare att om möjligt senarelägga resor till Kina på grund av det virus som nu har infekterat över 4.700 och dödat över 100 människor. Dessutom har Världshälsoorganisationen, WHO, skickat en delegation med experter till Kina för att samarbeta med kinesiska myndigheter.

United Airlines har ställt in runt en tredjedel av sina flyg till Kina under den kommande veckan. Aktien sjönk 0,8 procent.

Apple återhämtade sig efter måndagens ras. Teknikjätten har meddelat sina leverantörer att öka tillverkningen av Iphones med över 10 procent jämfört med samma period i fjol. Dock har en leverantör varnat för att coronaviruset kan drabba leverantörskedjan, skrev Nikkei. Apples aktie var upp 2,8 procent inför rapporten efter stängning.

Bland tisdagens inkomna rapporter redovisade Dow Jones-aktien 3M ett sämre resultat än väntat. Industrikonglomeratet meddelade även att det minskar personalstyrkan med omkring 1.500 tjänster. 3M-aktien backade 5,7 procent.

Lastbilstillverkaren Paccars resultat och intäkter var något bättre än väntat och bolaget upprepade sina marknadsprognoser för Nordamerika och Europa vad gäller lastbilar för 2020. Aktien steg 2,1 procent.

Harley-Davidson föll 3,0 procent sedan varken resultat eller intäkter nått upp till analytikernas förväntningar. Motorcykeltillverkaren aviserade även svagare intäktsprognoser än väntat.

Beyond Meat föll 3,7 procent efter att ha fått en neutral rekommendation av JP Morgan, en nedgradering från tidigare övervikt.

Före börsöppningen kom USA-statistik som visade en klart högre orderingång på varaktiga varor i december än väntat.

Federal Reserve Richmonds index över aktiviteten i tillverkningsindustrin i regionen steg till 20 i januari jämfört med -5 i december, enligt Bloomberg News.

Räntan på den amerikanska tioåringen steg 4 punkter till 1,65 procent.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.