Nummer 19, 2018

Alla förlorare i fallet HQ ● Aluminiummarknadens kollaps ● När börsen är som bäst

CHEFRED: Visst kan skogen vara en god affär

FÖRST & FRÄMST: Alla förlorare i fallet HQ

POLITIK: Fyra nyanser av Lööf och en sanning

MAKRO: Tullar – värre nu än någonsin

FOKUS: Skogens återkomst

REPORTAGE: Klämd mellan Putin och Trump

INTERVJU: I jakt på upprättelse

SMÅBOLAGSPORTFÖLJEN: Volatil spelaktie tynger

AKTIER:

Ryska guldgrävareANALYS I Ferronordic ger rysskräck omotiverat stor rea på de höglönsamma maskiner som gräver fram Rysslands råvaruskatter. 

Tillväxten hackarScandidos senaste år på börsen summeras bäst: upp som en sol, ner som en pannkaka. Kortsiktigt är riskerna större än möjligheterna.

Köpläge efter rasetVitvarutillverkaren Electrolux har problem. Av tillfällig natur. Utnyttja kursraset till att köpa aktier i det 99 år gamla företaget. 

Tätarens vinstsvacka är snart överInvesterarnas oro kring byggkonjunktur och stigande råvarupriser har pressat Nordic Waterproofing. Nedgången är överdriven, eftersom vinsterna vänder upp andra halvåret efter prishöjningar och förvärv.

FÖRVALTAREN: John Strömgren, Carnegie Strategifond

PLATINUM: 

Mat-excesser i Provence

Stjärnspäckat

BÖRSGOLVET: ”Telekomaffärer på g”

Prenumeranter kan läsa artiklarna genom att trycka på länkarna.

Du har väl inte missat att du som prenumerant även kan läsa Affärsvärlden i vår nya app.  Ladda ner appen Affärsvärlden Magasin i  App Store eller Google Play.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets