Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Ny utgivare av Affärsvärlden

2019-08-22 09:15

Affärsvärldens utgivningsbevis och varumärke kontrolleras av Stiftelsen Affärsvärlden, där den nuvarande avtalsperioden med mediehuset Alma Talent tar slut den sista december år 2020. Senast då tar aktieanalystjänsten Börsplus över driften av Affärsvärlden.

Alma Talent har drivit Affärsvärlden sedan år 2005. Alma Talent, tidigare Talentum, är B2B-divisionen av Alma Media, ett av Nordens största mediebolag, och äger i Sverige bland andra tidningen Ny Teknik och fastighetstjänsten Objektvision. Börsplus drivs av den välkände medieentreprenören och prisbelönte ekonomijournalisten Peter Benson, som också är grundare och majoritetsägare.

- Stiftelsen är övertygad om att ett entreprenörslett journalistteam med kunskap om de svenska läsarna, närhet till aktiemarknaden och svenska näringslivet och med både en tryckt och en digital produkt i framkant har stora möjligheter att fortsätta utveckla Affärsvärlden in i det nya medielandskapet på ett lönsamt sätt, säger Stiftelsen Affärsvärldens ordförande Anna Karin Källén.

- Affärsvärlden är ett viktigt och profilerande varumärke för Alma Talent. Vi önskar Affärsvärlden och Börsplus fortsatt framgång, säger Alma Talents Juha-Petri Loimovuori.

Affärsvärldens chefredaktör Erik Wahlin beklagar att Alma Talent lämnar och välkomnar samtidigt den nya licenstagaren.

- Alma Talent är en mycket kompetent och stark medieägare med digitalt fokus, vilket gynnat Affärsvärlden i en extremt tuff mediebransch. Samtidigt är jag övertygad om att Affärsvärlden också har en fortsatt mycket ljus framtid tillsammans med Peter Benson och Börsplus.

Läs mer: Göran Lind ny chefredaktör för Affärsvärlden

Affärsvärlden Redaktionen

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom