Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Rasmus Engberg slutar som aktieanalyschef på Handelsbanken

2019-12-09 10:26
Handelsbanken. Foto: Henrik Montgomery/TT

Rasmus Engberg slutar som Handelsbankens chef för aktieanalys, en tjänst han har haft på banken sedan i februari i år. Han går nu över till SHB:s aktiemäklarverksamhet.

Det uppger han i ett mail, rapporterar Bloomberg News.

Det innebär ännu en personalförändring på SHB:s aktieanalysverksamhet, som haft en turbulent period. Efter att Handelsbanken Capital Markets under hösten 2018 kritiserats för sin arbetsmiljö i en granskning som Dagens Industri gjorde, lämnade två toppchefer sina jobb.

Det var efter det, i februari i år, som trotjänaren Rasmus Engberg utsågs till ny chef för aktieanalys. Han har arbetat på SHB Capital Markets sedan 2002.

I kölvattnet av att flera erfarna aktieexperter lämnat banken under senare tid och att SHB:s nya vd Carina Åkerström sagt att banken ska fokusera på kärnverksamheten har det under hösten cirkulerat uppgifter om att banken ska lägga ned sin aktieanalys för institutionella investerare, skrev DI i november.

Carina Åkerström tillbakavisade då att SHB ska sluta satsa på institutionell aktieanalys och uppgav då för Dagens Industri att det ska fortsätta vara en del av kärnverksamheten.

Rasmus Engberg kommer i sin nya roll på SHB fokusera på aktiehandel med small och mid cap-bolag.

Handelsbanken Capital Markets har avslutat sin täckning av Betsson, Kambi, Leo Vegas, Kindred, Netent och Sanoma, skriver Bloomberg News.

Bolagen omfattades tidigare av det banken kallar "light coverage".

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom