SHB ser köpläge i teknikkonsult – aktien rusar

Handelsbanken Capital Markets tar upp Rejlers aktie för bevakning och den inledande rekommendationen blir köp.
SHB ser köpläge i teknikkonsult – aktien rusar - peter-rejler-700_binary_6947295.jpg

Handelsbanken tror att Rejlers nya ledningsgrupp kan lösa bolagets problem och att den nya strategin ska kunna leda till en rejäl vinsttillväxt för teknikkonsulten.

Det framgår av en analys, där Handelsbanken återupptar bevakningen av Rejlers med en köprekommendation och riktkursen 184 kronor.

Rejlersaktien har utvecklats sämre än den nordiska teknikkonsultsektorn under perioden 2016-2018, konstaterar Handelsbanken.

I analysen tar banken upp fem huvudproblem som Rejlers har; en låg faktureringsgrad, låga priser, betydande projektnedskrivningar, höga administrativa kostnader och höga snittlöner (hög snittålder på personalstyrkan).

“Det är uppmuntrande att Rejlers nya ledningsgrupp, med vd Viktor Svensson och finanschef Anna Jennehov har löst samma problem tidigare hos andra bolag i sektorn. Rejlers nyligen aviserade strategi och mål bygger på Svenssons och Jennehovs tidigare åtgärder i liknande framgångsrika ‘turnarounds’, vilket gör att vi känner tillförsikt”, skriver Handelsbanken.

Banken hänvisar till vad Viktor Svenssons gjort tidigare som vd för ÅF och vad Anna Jennehov gjorde när hon var finanschef vid Knowit.

Handelsbanken lyfter också fram att år av underinvesteringar i infrastruktur i Europa har skapat en stark efterfrågan på teknikkonsulttjänster.

Genom att fokusera mer på energisegmentet, tillhandahålla mer projektlösningar och sänka snittlönen/åldern på sin personalstyrka tror Handelsbanken att Rejlers kan uppnå en genomsnittlig årlig tillväxt i vinsten per aktie på 122 procent under perioden 2018-2021.

Det är nästan nio gången högre än Rejlers konkurrenter, skriver Handelsbanken.

Vid 10.20-tiden på fredagen hade Rejlersaktien stigit 13,3 procent till 94 kronor på Stockholmsbörsen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets