Vi upplever för tillfället problem med vår inloggningstjänst, allt material är för tillfället upplåst
Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Soros i attack mot Trump och Jinping - "Hela världens öde står på spel"

2020-01-24 15:09
George Soros. Foto: Lise Åserud/TT

Donald Trump och Xi Jinping fick kritik från George Soros under en informell Davos-middag anordnad av finansmiljardären, rapporterar CNBC.

Trump blev kallad för en bedragare och en narcissist som vill att hela världen kretsar kring honom, något som Soros menar uppfylldes när han blev utvald till amerikansk president.

”När hans fantasi att bli president blev en realitet ringde narcissismen upp. Detta har förvandlat hans narcissism till en elakartad sjukdom”, sade Soros.

Soros, som traditionellt sponsrar demokrater, säger inför 2020-valet att hela världens öde står på spel. Trumps försök att bli omvald genom att hetta upp en redan upphettad amerikansk ekonomi samt blåsa upp nya börstoppar kan sluta i en katastrof, påpekade Soros.

”En överhettad ekonomi kan inte pågå för alltid. Om detta hade inträffat närmare valet hade han blivit omvald. Men problemet är att valet fortfarande är tio månader bort vilket är en livstid”, sade han.

Om Xi Jinping uppgav Soros att han försöker utnyttja Trumps svaghet. Den kinesiska presidenten fick också kritik för att använda artificiell intelligens för att kontrollera sitt folk.

Affärsvärlden Finwire

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom