Stiger på börsen – trots miljardförlust

Ericssons rörelseresultat hamnade under analytikernas sänkta förväntningar. Trots det stiger aktien i fredagens inledande handel.
Stiger på börsen – trots miljardförlust - ekholm-ericsson-700-170328_binary_6836098.jpg

Rörelseresultatet för telekomjätten Ericssons tredje kvartal blev -4,8 miljarder kronor, under analytikernas förväntade förlust på 3,51 miljarder. Analytikerna hade reviderat ned resultatet efter en halvårsrapport som föll ut sämre än väntat.

Trots detta är aktien upp 4,5 procent klockan tio på fredagsförmiddagen.

Det var det justerade rörelseresultatet som fick aktien att handlas upp på fredagsbörsen. Ericssons nollresultat var bättre än analytikernas förväntningar på minus 0,17 miljarder kronor.

Ericssons vd Börje Ekholm menar att bolagets strategi börjar leverera resultat i marknaden.

”Vi ser det i form av en viss försäljningstillväxt i Networks. Vi ser också ökande stabilitet i våra roadmaps och projekt i IT & Cloud”, sa han.

Ericssons tredje kvartal tog Ericsson en rad engångskostnader som ett resultat av strategiska åtgärder.

”Underliggande visar vi en stabil utveckling i en utmanande marknad”, sa Börje Ekholm.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets