Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Stillfronts största ägare säljer 3 miljoner aktier

2019-09-12 08:54
Stillfront Foto: Stillfront

Gamingbolaget Stillfronts största ägare Laureus Capital, som kontrolleras av Kai och Christian Wawrzinek, har via en så kallad placing sålt 3 miljoner aktier, eller 11 procent av bolaget.

Det framgår av ett meddelande från Carnegie och JP Morgan som arrangerade försäljningen.

Transaktionen genomfördes till ett pris om 250 kronor per aktie, vilket kan ställas mot onsdagens stängningskurs om 279 kronor. Rabatten blev därmed 10,4 procent.

Laureus Capital äger cirka 16 procent av aktierna i Stillfront efter försäljningen och detta innehav omfattas av en inlåsningsperiod om 180 dagar.

Bröderna Kai Wawrzinek och Christian Wawrzinek blev största ägare i Stillfront i slutet av 2017 när det svenska gamingbolaget förvärvade Goodgame Studios, i en affär där större delen av köpeskillingen om totalt 270 miljoner euro utgjordes av egna aktier. Kai Wawrzinek och Christian Wawrzinek grundade Goodgame och var vid tidpunkten för förvärvet vd respektive strategichef i bolaget.

Vid tidpunkten för Goodgame-förvärvet noterades aktien i Stillfront kring 137 kronor. På onsdagen stängde den alltså på 279 kronor. Kursen har gått upp med nästan 113 procent sedan årsskiftet.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom