Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Telia anmäls av Com Hem

2020-01-27 12:23
Telias huvudkontor i Solna

Tele2-ägda Com Hem har på måndagen anmält Telia till EU-kommissionens så kallade Monitoring Trustee, den jurist som EU-kommissionen tillsatt för att övervaka att Telia följer EU-kommissionens krav.

Enligt Com Hem bryter Telia mot EU-kommissionens villkor för att godkänna Telias köp av Bonnier Broadcasting vad gäller streamingrättigheter.

Bakgrunden är att EU-kommissionen bland annat ställde ett krav på att Telia auktionerar ut fullständiga streamingrättigheter för TV4-kanalerna. På måndagen har Telia inlett en sådan auktion, utformad så att endast en annan aktör kan få denna möjlighet. Det är alltså bara Telia och en annan aktör som ska kunna erbjuda sina kunder fullständiga rättigheter att streama TV4-kanalerna till valfri skärm, skriver Com Hem.

"Com Hem har upptäckt att Telia har bakat in fler streamingrättigheter i auktionen än vad EU-kommissionen avsett. Telia använder alltså EU-kommissionens villkor som verktyg för att begränsa konkurrensen och tillgången till TV4 ytterligare. För oss är det uppenbart att Telia därmed bryter mot de villkor som EU-kommissionen satt upp för sitt godkännande av Telias köp av Bonnier Broadcasting, skriver Com Hem.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom