Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Toadman i avtal med ett av världens största spelbolag

2019-06-17 08:26

Gamingbolaget Toadman Interactive har kommit överens med vad företaget beskriver som "ett av världens största bolag" där Toadman har helhetsansvar för utvecklingen av ett nytt spel.

Första milstolpen kommer att genera cirka 1 miljon dollar till Toadman. Skulle projektet slutföras förväntas det inbringa 150-200 miljoner kronor de kommande två åren.

Det framgår av ett pressmeddelande.

"Arbetet med första milstolpen har redan påbörjats och kommer initialt sysselsätta 30 personer från Toadman. Vid full produktion är det troligt att projektet kommer att sysselsätta runt 80-100 personer. Detta projekt ger Toadman möjligheten att fortsätta sin expansion både organiskt och genom förvärv", skriver bolaget.

Strategiskt kommer Toadman också fram till hösten att se över sin spelportfölj och framtida satsningar. Detta för att säkerställa att bolaget har en väl avvägd riskprofil när det kommer till spelutveckling av egna spel, projektfinansierade spel och konsultuppdrag, heter det.

Toadman har av sekretesskäl bestämt att vänta med att namnge uppdragsgivaren fram tills dess att slutliga detaljer i projektet är överenskomna. Detta bedöms ta från någon vecka upp till någon månad, uppges det.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom