Uppgång väntas på Wall Street

USA-börserna ser på torsdagen ut att öppna uppåt. Rekylen kan komma efter att en talesperson för Kinas utrikesdepartement sagt att Kina hoppas kunna mötas halvvägs med USA i handelskonflikten. Uttalandet lyfte även börshumöret i Europa.
Uppgång väntas på Wall Street - wall-street-700_binary_6946915.jpg

Tidigare under dagen menade Kina samtidigt att USA bryter mot det samförstånd som nåtts mellan ländernas presidenter genom de nya tullarna på 10 procent på kinesiska varor. Utifrån detta sade Kina att landet måste vidta nödvändiga motåtgärder mot USA:s nya tullar, vilket fick de europeiska börserna på fall.

Senast på onsdagen sade USA att sju strukturella problem återstår i diskussionerna med Kina, och att USA inte kan ”möta Kina halvvägs” i handelssamtalen.

Vid 14.45-tiden var terminen för Dow Jones industriindex upp 0,3 procent, vilket även terminerna för S&P 500 och Nasdaq 100 var.

Antalet nyanmälda arbetslösa i USA steg med 9.000 personer förra veckan, vilket var mer än väntat. Philadelphia Federal Reserves index över aktiviteten i tillverkningsindustrin sjönk till 16,8 i augusti jämfört med 21,8 i juli, vilket var mindre än väntat. Detaljhandelns försäljning steg samtidigt mer än väntat, 0,7 procent mot väntade 0,3 procent.

Bland enskilda aktier föll industrikonglomeratet General Electrics över 4 procent sedan Harry Markopolos, redovisningsutredaren som slog larm om Bernard Maddoffs svindleri, sagt att bolaget undangömmer sina finansiella problem i sin bokföring.

Enligt Harry Markopolos ska General Electrics vara ”värre än skandalbolaget Enron”, skriver CNBC. Det totala värdet av bokföringsbedrägeriet ska enligt honom vara 38 miljarder dollar, över halva General Electrics börsvärde på onsdagen.

Varuhuskedjan Walmart höjde sin prognos för den justerade vinsten per aktie för det brutna räkenskapsåret 2020/2021 i sin kvartalsrapport. Det justerade resultatet per aktie för det andra kvartalet var samtidigt något högre än väntat och aktien steg 7 i den amerikanska förhandeln.

Nätkonglomeratet Alibabas omsättning och resultat var bättre än väntat, vilket fick aktien att stiga 3 procent.

Cisco Systems, som tillverkar nätverksutrustning, redovisade ett justerat resultat per aktie på 0:83 dollar för det fjärde kvartalet på onsdagskvällen, vilket var i linje med förväntningarna. Även försäljningen var i linje med väntat men detta till trots handlades aktien ned 7,4 procent. Det som inte föll investerare i smaken var vinst- och omsättningsprognosen som var sämre än väntat.

Efter stängning väntas rapporter från bland annat Nvidia och Applied Materials.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.