USA-terminer pekar uppåt efter positiva handelssignaler

Terminerna för de ledande USA-terminerna handlades tydligt på plus inför torsdagens öppning. Positiva besked på handelskonfliktsfronten dämpade den senaste veckans förhöjda orosnivå på finansmarknaderna.
USA-terminer pekar uppåt efter positiva handelssignaler - wall-street-700_binary_6946915.jpg

Kinesiska handelsdepartementets talesman, Gao Feng, betonade på torsdagen vikten av fortsatta handelsförhandlingar med USA och höll öppet för ett besök i Washington i september. Från amerikanskt håll bekräftades att man räknar med ett kinesiskt besök, utan att nämna någon tidpunkt.

Båda sidornas handelsteam har haft kontakt och de diskuterar de tidigare planerade septembersamtalen, enligt det kinesiska departementet, som hoppas att USA avblåser de planerade ytterligare tullarna för att undvika en upptrappning av handelskriget.

Signalerna tolkades positivt, vilket stärkte dollarn liksom aktieindexen.

Med cirka 45 minuter kvar till öppning hade terminerna för Dow Jones industriindex och det bredare S&P 500 ökat 1,0 procent. För teknikorienterade Nasdaq 100 var terminen upp 1,2 procent.

Därmed väntas en fortsättning på onsdagens börsuppgång, då USA-indexen stängde 0,4-1,0 procent högre.

I Europa sågs indexuppgångar under torsdagen på 0,8-1,3 procent för börserna i London, Paris och Frankfurt.

På råvarumarknaden hade oljepriset backat tillbaka till gårdagens nivåer medan basmetallerna handlades högre.

Bland enskilda aktier kan noteras att Abercrombie & Fitch föll 13 procent i den amerikanska förhandeln efter att modekedjan sänkt sin försäljningsprognos. Nu räknar Abercrombie & Fitch med en försäljningstillväxt på 0-2 procent, en sänkning från tidigare bedömning om en tillväxt på 2-4 procent. Bolaget hänvisar delvis till ogynnsamma tullar från handelskonflikten mellan USA och Kina.

Även stormarknadskedjan Best Buy, som bland annat är en stor återförsäljare av vitvaror, hade en tuff dag och aktien var ned 5,5 procent. Försäljningsprognosen missade analytikernas snittförväntningar och bolaget hänvisade till nya USA-tullar som ska införas för kinesiska importvaror.

Cannabisbolaget Tilray handlades däremot upp 1,8 procent, efter att ha meddelat att det förvärvar Four20 i en aktieaffär värd upp till 100 miljoner kanadadollar.

Facebook har erkänt att barnapplikationen Messenger Kids varit ”tekniskt defekt” efter att politiker i amerikanska kongressen varslat den federala handelskommissionen FTC om nya integritetsbrister hos den sociala mediedominanten. Facebook var upp 1,2 procent.

Före börsöppningen presenterades en rad statistikrapporter. USA:s BNP ökade med 2,0 procent i beräknad årstakt under andra kvartalet, vilket var i linje med vad analytikerna hade räknat med, enligt Reuters enkät.

Samtidigt visade en rapport att USA:s underskott i utrikeshandeln med varor preliminärt minskade till 72,3 miljarder dollar i juli från 74,2 miljarder månaden före.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets