Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Värsta börsdagen på 10 år för SAS

2019-12-05 10:36
SAS vd Rickard Gustafson. Foto: Fredrik Persson/TT

Flygbolaget SAS aktie backar med 18 procent på torsdagsförmiddagen efter att bolaget släppt rapporten för fjärde kvartalet - den tredje värsta dagen i aktiens historia och den värsta på över tio år.

SAS-rapporten, som togs emot olika av analytikerkollektivet. Sydbanks analytiker Jacob Pedersen sade i en intervju med Ritzau att framtidsutsikterna lämnar övrigt att önska.

"Hur kan det vara så att dessa rejäla resultatframsteg i fjärde kvartalet vänder till stora minskningar i första kvartalet? Man sitter lite med en förnimmelse av att det är avsättningar som gjort att fjärde kvartalet blev så bra", sade Jacob Pedersen till Ritzau.

Nordea ansåg dock att rapporten var i linje med förväntningarna och behöll både rekommendationen köp och riktkursen 22 kronor.

Noterbart är att aktien var upp med nära 60 procent de senaste tre månaderna inför rapporten, vilket kan ha förorsakat fallhöjd i kursen.

Aktien handlades för omkring 16:50 kronor strax efter klockan 10 på torsdagen, samtidigt som vd Rickard Gustafsson höll kvartalsrapportkonferens.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom