Värsta börsdagen på 10 år för SAS

Flygbolaget SAS aktie backar med 18 procent på torsdagsförmiddagen efter att bolaget släppt rapporten för fjärde kvartalet - den tredje värsta dagen i aktiens historia och den värsta på över tio år.
Värsta börsdagen på 10 år för SAS - sas-gustafson-2-700_binary_6980932.jpg

SAS-rapporten, som togs emot olika av analytikerkollektivet. Sydbanks analytiker Jacob Pedersen sade i en intervju med Ritzau att framtidsutsikterna lämnar övrigt att önska.

“Hur kan det vara så att dessa rejäla resultatframsteg i fjärde kvartalet vänder till stora minskningar i första kvartalet? Man sitter lite med en förnimmelse av att det är avsättningar som gjort att fjärde kvartalet blev så bra”, sade Jacob Pedersen till Ritzau.

Nordea ansåg dock att rapporten var i linje med förväntningarna och behöll både rekommendationen köp och riktkursen 22 kronor.

Noterbart är att aktien var upp med nära 60 procent de senaste tre månaderna inför rapporten, vilket kan ha förorsakat fallhöjd i kursen.

Aktien handlades för omkring 16:50 kronor strax efter klockan 10 på torsdagen, samtidigt som vd Rickard Gustafsson höll kvartalsrapportkonferens.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Alligator Bioscience
Annons från VECKANS FÖRETAG