Vite för Svenska Handelsfastigheter – anses inte ha följt takeover-regler

Svenska Handelsfastigheter har ådömts vite om 1,5 miljoner kronor av Nasdaq Stockholms disciplinnämnd.
Foto: Izabelle Nordfjell/TT

Svenska Handelsfastigheter har ådömts vite av Nasdaq Stockholms disciplinnämnd för att ha överträtt de så kallade Takeover-reglerna i samband med det offentliga uppköpserbjudandet till aktieägarna i Tre Kronor Property. Det framgår av ett pressmeddelande.

Överträdelsen sägs bestå i att bolaget i sitt budpressmeddelande inte informerade om vid vilken nivå hos ett konkurrerande bud som en viss aktieägare i målbolaget inte längre skulle vara bunden av ett ingånget åtagande att acceptera Svenska Handelsfastigheters uppköpsupperbjudande.

”Svenska Handelsfastigheter respekterar disciplinnämndens beslut”, säger Lennart Sten, VD för Svenska Handelsfastigheter i pressmeddelandet.

Dock skriver de att man ansåg att det fanns utrymme för tolkningar av regelverket och att det vid en transaktion måste finnas en viss flexibilitet. Dessutom menar man att inga ekonomiska eller andra intressen kom till skada i samband med uppköpserbjudandet.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.Här hittar du Afv Fastighet