Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Tidigare Starbreeze-chef åtalas för grovt insiderbrott

2019-09-26 12:34
Starbreezes huvudkontor. Foto: Janerik Henriksson / TT

Chefsåklagare Thomas Langrot vid Ekobrottsmyndighetens Finansmarknadskammare har på torsdagen väckt åtal för grovt insiderbrott mot en tidigare hög chef i Starbreeze.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Den 23 november 2018 meddelade Starbreeze att bolaget hade finansiella problem och bolagets dåvarande vd Bo Andersson Klint och ytterligare en chef sålde aktier i Starbreeze en kort tid innan.

Förundersökningen mot vd:n har sedan tidigare lagts ned då det saknades anledning att anta att han begått brott. Förundersökningen mot den andra chefen har däremot slutförts.

"Förundersökningen är avslutad och jag har beslutat att väcka åtal för grovt insiderbrott då jag anser det bevisat att den tidigare chefen haft insiderinformation om Starbreezes svåra finansiella situation. Information som den övriga marknaden alltså inte fick vetskap om förrän den 23 november", uppger Thomas Langrot i en kommentar.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom