Spillt annans mjölk

Tiotusentals sparare har nog litat för mycket på Spiltan med VD Per H Börjesson. Utan det stora förtroendet hade Spiltans portföljbolag Pepins inte fått 75 000 emissionssugna sparare som i sin tur nu lockat till sig personer med oseriösa affärsmetoder. Det här är också ett tillfälle att revidera ett antal varningsflaggor för Affärsvärldens Emissionsguide.
Spillt annans mjölk - Per HMungerBatljan

Jag känner och högaktar Per H Börjesson sedan säg 20 år tillbaka som en 100% hedersman. Resan med investmentbolaget Spiltan (från aktiesparklubb till miljardförmögenhet) är beundransvärd bara den. Men kanske än mer hedrande är Per Håkans oförtröttliga arbete som blåslampa och folkbildare. Och då alltid på den vanliga spararens sida med svetslågan riktad mot rumpor tillhörande politiker eller storfinans. För detta borde Per Håkan få medalj av kungen.

Spiltan och Börjesson har en företagarstil som bygger på framtidstro, ärlighet och förtroende. Det är jättebra. Men så här i julbordstider kan man påminna sig om att det också bli alldeles för mycket av det goda. Ett övermått av framtidstro, ärlighet och förtroende blir ett stort problem om det inte balanseras upp av vaksamhet och kritiskt tänkande.

Prenumerera

Detta innehåll kan läsas av dig som är prenumerant.

Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.

Dator, läsplatta och mobiltelefon.

Premium

  • Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
  • Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
  • Över 500 aktieanalyser per år
  • Unika investeringsverktyg och portföljer
  • Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
  • Och mycket mer
479 kr  / per månad

Vill du se fler alternativ? Läs mer här