BMW presenterar nya 7-serien

Uppgraderade drivlinor, mer teknik – och större grill. BMW:s flaggskepp 7-serien kommer nu i en ny tappning. I mars landar bilen hos de svenska handlarna.

Ingen volymmodell, men en ack så viktig statussymbol. För BMW är det inget snack om att 7-serien är en identitetsviktig bil – en produkt som cementerar märket i premiumklassen. Under bilmässan i Shanghai (BMW skippar numera Detroitmässan) avtäcktes den nya versionen av bilen som tillverkaren menar ska stärka deras ledande position i lyxsegmentet.

Så vad har då hänt? Mest märkbart är nog att ”njur-grillen” vuxit till sig rejält – hela 40 procent för att vara exakt. Och för att få plats med dem har även fronten blivit 50 millimeter högre. Tillväxten ger bilens nos starka drag av nyligen presenterade bjässen X7. Så om någon undrar vilket segment som numera ”bestämmer” är det här ett bevis på att vi absolut befinner oss i suv-eran. Vidare har strålkastarna blivit smalare och nu kan man få ”laserljus” (tillval).

Detta är en artikel från Alla Tjänstebilar – läs hela artikeln och alla detaljer om BMW:s 7-serie här!

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här