De utmanar normen kring medicinska behandlingar på barn

Avknoppningen från projektet med Rigshospitalet blev Cessatech, bolaget som fokuserar på att ta fram läkemedel anpassade för barn. Nu gör de en IPO på Spotlight Stock Market.

Jes Trygved är med sina 20 år av erfarenhet i läkemedelsbranschen vd för Cessatech. Bolaget bildades officiellt i april 2020 efter flera år av forskning. Våren har precis som för många andra företag inneburit en hektisk period. Jes Trygved menar däremot att vi människor nu mer än någonsin förstår värdet av fungerande läkemedel och forskning och att det, trots pandemins negativa inverkan, givit bolaget en extra push framåt. Inom fyra år hoppas man kunna lansera den första produkten, en pediatrisk nässpray.

– När jag blev introducerad för Cessatechs nässpray kände jag direkt att det var något revolutionerande. Det finns otroligt många mediciner som används på barn idag, som egentligen inte är avsedda eller godkända att användas på barn. Min vision är väldigt klar när det kommer till Cessatech, vi ser att vi är på ett område där vi verkligen kan göra skillnad. Vi är ett bolag som omprövar normerna kring behandlingar för barn och ser till att de kvalitetssäkras, säger Jes Trygved.

Nässprayen som man snart hoppas kunna lansera anses vara ett bättre alternativ till den klassiska intravenösa medicinen som idag ofta används på barn och som både är otymplig och smärtsam. Den kan användas på barn i åldrarna 1-17 år.

–Vi har en fantastisk produkt redo för lansering och flera andra produkter i samma segment på gång. De som har barn vet säkert själva med sig att man bara vill ge det bästa till sina barn. När det kommer till exempelvis leksaker, mat och kläder är vi otroligt medvetna. Men när det kommer till medicin nöjer man sig med att ge det näst bästa. Kanske på grund av okunskap. Det här vill vi förändra, säger Jes Trygved.

Det forskningsbaserade bolaget från Rigshospitalet i Köpenhamn har redan utfört flertalet tester på barn tillsammans med Karolinska Institutet i Stockholm. I dessa tester har man använt nässprayen med stor framgång. Under kommande treårsperiod ligger fokus på att ta sig in på den europeiska marknaden.

– Nu har det blivit dags att slutföra utvecklingsprocessen som är godkänd av European Medicine Agency (EMA) och framförallt att göra produkten tillgänglig på sjukhus runtom i Europa och så småningom världen. Det här kräver ett grundligt genomfört arbete och stort affärssinne – vilket är min passion, säger Jes Trygved.

Läs mer om Cessatech här, och titta på en video där bolagets vd berättar mer här.

Teckningstid: 10-24 november
Teckningskurs: DKK 18,80
Minsta teckningspost: Minsta teckningspost är 200 units vilket motsvarar DKK 3,760.

Cessatech A / S är ett kliniskt fas II-företag i sent stadium som utvecklar evidensbaserad behandling för barn. Den ledande tillgången (CT001) är en analgetisk nässpray för akuta och planerade smärtsamma behandlingar hos barn. Fördelarna inkluderar en nålfri administrering, att den är enkel att administrera, att den har en snabbverkande terapeutisk effekt och att den är medicinskt godkänd för barn.    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här