Tessin växer – letar efter fler fastighetsprojekt

Idag råder bostadsbrist i stora delar av Sverige, men samtidigt är det många fastighetsprojekt som inte blir av på grund av bristande finansiering. För att lösa problemet skapade Tessin en digital plattform som kopplar ihop både svenska och finska fastighetsutvecklare med investerare.
Magnus Nilsson

– Sedan starten 2014 har vi finansierat över 300 fastighetsprojekt. Det handlar om allt från nybyggnation av radhus till förvärv av hyresfastigheter, säger Magnus Nilsson, försäljningschef på Tessin.

Läs mer om Tessins finansieringslösningar här!

Tessin är en väletablerad tjänst för de som vill investera sitt kapital i fastigheter, men också för fastighetsutvecklare som söker finansiering. Magnus Nilsson är sedan 2018 försäljningschef på bolaget. Han blev intresserad av ekonomi redan under högstadiet. Några år senare tog han en examen i nationalekonomi och sedan dröjde det inte länge förrän han fick upp ögonen för fastighetsbranschen.

Jag började se en tydlig koppling mellan fastigheter och makroekonomi. Det var spännande och sedan hörde jag talas om Tessin. Jag gillar entreprenörsandan som finns hos Tessin, och att jag får vara med och bygga upp något stort, säger han.

Magnus Nilsson har regelbunden kontakt med massor av företag som både är på väg att ta sitt första företagslån, men även återkommande kunder. När han ska beskriva sin arbetsgivare gör han det med stora ord.

Vi möjliggör fastighetsaffärer, både för fastighetsbolag och fastighetsutvecklare som vill lägga in en extra växel i sin verksamhet, starta nya projekt eller göra förvärv – och som behöver extra finansiering. Det är där vi kommer in i bilden, säger han.

Genom Tessin kan investerare tillsammans med andra låna ut pengar till olika typer av fastighetsprojekt samtidigt som de får en bra avkastning.

Det handlar mycket om att bygga ett ömsesidigt förtroende. Vi känner våra kunder väl och strävar alltid efter att hitta ett upplägg som möjliggör den specifika fastighetsaffären, säger han.

Tessins finansieringsform passar alla olika typer av fastighetsaffärer och idag erbjuder de finansieringslösningar upp till 150 miljoner kronor. På investerarsidan kan privatpersoner komma åt ett investeringssegment som annars skulle vara stängt eftersom det krävs mycket kapital för ett bygga en egen fastighetsportfölj.

Idag har vi en stor palett av lånecase som ständigt växer, säger Magnus Nilsson och berättar att de aktivt letar efter fler fastighetsprojekt som de kan investera kapital i.

Är du ute efter en skräddarsydd finansieringslösning? Lämna dina kontaktuppgifter hos oss på Tessin och bli kontaktad av en finansieringsrådgivare.