”Pengar är billiga”

Affärsvärldens årliga lista av Sveriges affärsjuridiska byråer är här! Hela 67 byråer är kartlagda, in i minsta detalj. Såväl branschen som enskilda byråer slog rekord 2020. Maria-Pia Hope är managing partner för Advokatfirman Vinge, Sveriges andra största advokatbyrå som i fjol drog in drygt 1,3 miljarder kronor i arvodesintäkter.
Podden AFV Magasin

Under sina 25 år som affärsjurist har Maria-Pia Hope aldrig tidigare skådat så hög aktivitet som nu. Det beror på att ”allt” händer samtidigt i näringslivet. Vid sidan av börsnoteringar har Sverige aktiva private Equity-bolag med välfyllda kassor, traditionella företagsaffärer rullar på samtidigt som tvistesidan går starkt. Maria-Pia Hope betonar att ”pengar är billiga” vilket leder till ökad aktivitet. En baksida med rekordår under brinnande coronakris är att medarbetarna har arbetat på distans. Det är en tillvaro som sliter på den enda resurs som advokatbyråer har – personalen.

I avsnittet även Årets bolagsjurist! En utmärkelse i tre delar som Affärsvärlden, Vinge och Sveriges Bolagsjurister står bakom. Priset som uppmärksammar bolagsjuristernas roll i näringslivet. Priset delas ut för nionde året i rad och är indelat i tre kategorier, Årets bolagsjurist, Årets uppdrag och Årets stjärnskott.

Läs om byråerna och vinnarna på affarsvarlden.se

Årets Branschrapport Affärsjuridik kan köpas av Patrik Nilsson, patrik.nilsson@kingstreet.se