Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

”Bananas-värderad aktie”

2020-02-19 18:00

BÖRSGOLVET.

Förra veckan visade med all önskvärd tydlighet att det är skillnad på SAS och SAAS.

– SAS gör bort sig kapitalt och software-as-a-service-stjärnan Fortnox printar ett nytt all-time-high. Det är ett enormt intresse för Fortnox, inte minst från utländska investerare, säger en 18-årig Elijah Craig med örat mot rälsen.

Allt som stavas SAAS växer dock inte till himlen. I gärdsgårdsserien kämpar bolag som First North-noterade Aino Health för att hålla näsan ovanför vattenytan.

– Företagshälsovård vågar många inte ta i efter Feelgoods mångåriga ökenvandring, men Aino Health är en helt annan grej. De har en kanonprodukt, växer med över 20 procent och värderas till under tre gånger omsättningen jämfört med Fortnox 17 gånger. Kruxet kortsiktigt är att Ainos kassa är skral, så det är vettigast att vänta tills finansieringen är löst, säger en avbokad business class-biljett till Peking.

På tal om Kina; beskedet att Volvo Cars ska smältas ihop helt med Geely och sedan börsnoteras gör att ”Lilla London” blir ”Lilla Peking”, särskilt om man räknar in att AB Volvo också har kinesiska huvudägare.

– Med anställda och underleverantörer inräknat så blir det Xi Jinping som sitter med handen på kranen till farligt många av stadens skattekronor, varnar ett glas 2001 Château Leoville las Cases.

Haveriet i Sportamore följt av snålbudet från Footway engagerar.

– Jan Friedman pressar sina ledningar stenhårt. Så har det alltid varit. TV3, Tretti.se, Mittmedia, Hammarby, Netonnet och nu Sportamore. Det är bara gasen i botten som gäller för hela slanten. Ofta går det alldeles för långt med förstörd prisbild eller samarbetsproblem som följd. Till slut blev det väl för mycket för Johan Ryding med belånade aktier och allt, säger en luttrad ullrock från Givenchy, och fortsätter:

– Footway är ett också kapitel för sig. Vd Daniel Mühlrad är inte heller någon lätt person att jobba med. Men han har ändå fått med sig Rutger Arnhult, Equity, Northzone och Industrifonden i sin nu bananas-värderade aktie.

Från bananer till tedrickande. Att britterna lämnar den europeiska gemenskapen bekymrar en räknesnurra på Bank Hotel. Inte för att ett handelsprojekt får sig en törn, utan snarare på grund av värderingen i en av storbankerna.

– Kommunikationen kring hur Handelsbanken agerar i Storbritannien har inte varit helt tydlig och nu ska det förhandlas en massa internt under 2020. Min bild är att hela Brexitstoryn knappast är inprisad i bankkursen, säger räknesnurran.

En frukost på Nybrogatan 38 varnar för att alltför mycket förvärvsglädje är inprisat i fjolårets kursraket Enea.

– Den nya ledningen är inte alls lika trigger-happy som den tidigare. Finanschefen har lång historik av flera lyckade förvärv på Recipharm, men det verkar vara bortkastad talang. Enea verkar vara väldigt avvaktande på uppköpsfronten.

Slutligen rapporteras att historiens varmaste vinter i Skandinavien inte hindrat Carnegie från att storsatsa – i skidspåret. Ett 90-tal åkare från firman deltog i början av februari i långloppet Toblach-Cortina. Golvets vänner på firman rapporterar optimala förhållanden med sol och hårda spår.

– Trots ett stort antal åkare från Carnegies norska verksamhet var det Andreas Tollerup på corpen i Stockholm som var bäst med tiden 2.11.33, säger en Jaeger LeCoultre Reverso Classic Duetto.

Affärsvärlden Redaktionen

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom