De globala branschledarnas värld

De globala industriföretagen kommer att dra nytta av ett växande investeringsbehov. Samtidigt utmanas de av nätverksekonomins nya giganter.

Världens sjunde stad, brasilianska Sao Paulo, har ungefär 20 miljoner invånare. Klimatmässigt ligger den vid södra vändkretsen och påminner därför om Hongkong eller Kolkata vid den norra vändkretsen, med svalare vinter och tropisk sommar. Det är en stad med för få breda gator, ständiga vattenproblem, trängsel och utbredd fattigdom. Under den snabba och planlösa exploateringen har bara mot­svarande 2–3 kvadratmeter grönyta lämnats per invånare. Som jämförelse kan nämnas att New York har tio gånger så stor. En ny borgmästare har börjat stora projekt för att sprida grönska vertikalt upp längs husväggar.

Här används fler helikoptrar än någon annanstans utom i New York, vilket beror på att staden också är Brasiliens spjutspets på den internationella exportmarknaden. Under senare år har till exempel riskkapitalfirman 3G Capital från Sao Paulo varit med och strukturerat om både det nationella och det internationella näringslivet. Senast i våras avvärjdes en attack av brittisk-nederländska Unilever med knapp nöd.

Prenumerera

Detta innehåll kan läsas av dig som är prenumerant.

Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.

Dator, läsplatta och mobiltelefon.

Premium

  • Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
  • Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
  • Över 500 aktieanalyser per år
  • Unika investeringsverktyg och portföljer
  • Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
  • Och mycket mer
479 kr  / per månad

Vill du se fler alternativ? Läs mer här

Annons från Invesco
Annons från Trapets