Skandalbolagets comeback

Eltel har inte rosat aktiemarknaden de senaste åren. Stora delar av den strukturella omvandlingen är dock klar och kärnverksamheten visar åter tillväxt. Aktien är köpvärd.

Det är sällan publika rapportpresentationer är så korta. Blott tio minuter inklusive obligatorisk frågestund – dock utan några frågor från eventuella lyssnare – krävdes för vd Håkan Kirstein och finanschefen Petter Traaholt att presentera infrastrukturbolaget Eltels kvartalsrapport i början av augusti. Intresset och förtroendet från aktiemarknaden är minst sagt ljummet. Aktien har backat 18 procent i år och med 58 procent de senaste två åren.

Aktieägare som har varit med sen börsintroduktionen i februari 2015 har haft några stökiga år. Börsresan började i dur och aktien steg 50 procent på ganska kort tid. I oktober 2016 påbörjades resan söderut. Eltel vinstvarnade och aktien föll 41 procent. Primärt angavs projektförluster i Afrika ligga bakom liksom kvalitetsrelaterade prestandaproblem i järnvägsprojekt i Norge. Detta hade bolaget delvis flaggat för redan i andra kvartalsrapporten i augusti. Utvecklingen hade dock förvärrats i framför allt Afrika-projekten. För stort risktagande och aggressiv vinstavräkning tvingade sedan fram ytterligare vinstvarningar på kort tid.

Prenumerera

Detta innehåll kan läsas av dig som är prenumerant.

Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.

Dator, läsplatta och mobiltelefon.

Premium

  • Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
  • Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
  • Över 500 aktieanalyser per år
  • Unika investeringsverktyg och portföljer
  • Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
  • Och mycket mer
479 kr  / per månad

Vill du se fler alternativ? Läs mer här

Annons från Trapets