Analys & rekommendation

Analys & rekommendation 15/11 18:00

Ett köp och en exit

Aktiva portföljen sjönk med Stockholmsbörsen i förra veckan. Tunga fall för en duo sänkte portföljen.

Analys & rekommendation 15/11 18:00

Lönsamma snillebolag

Stockholmsbörsens läkemedelsjättar, danska Vestas samt amerikanska Apple erbjuder lågvärderad lönsamhet från smart förpackade eller forskningstunga innovationer.

Analys & rekommendation 15/11 18:00

Pärla på Aktietorget

Teknikkonsulten Eurocon fortsätter att utvecklas starkt. Även om värderingen kommit upp något är aktien fortsatt köpvärd.

Analys & rekommendation 15/11 18:00

Överdriven oro i konsulten

En något trög tillväxt och tilltagande oro för eventuella spridningseffekter kring den svenska bostadsmarknaden har pressat ner Sweco 25 procent sedan i början av sommaren. Det är ett bra ingångsläge i den historiskt framgångsrika förvärvsmaskinen.

Börs- & ekonominyheter 15/11 18:00

”En väldigt lockande aktie”

Catrin Jansson, som förvaltar Enter Småbolagsfond, menar att det tenderar att bli ganska stora slag när rapporterna kommer och att man kan utnyttja de kraftiga kursreaktionerna till sin fördel.

Analys & rekommendation 13/11 06:58

Dagligvaror gick starkt på Wall Street

USA-börserna stängde nära oförändrat på fredagen, efter att under större delen av dagen ha handlats på minus då marknaden fortsatte att fokusera på en eventuellt kommande amerikansk skattereform.

Börs- & ekonominyheter 8/11 14:00

Het i skakig sektor

Den hackande bostadsmarknaden avspeglas i svag kursutveckling för det mesta som är byggrelaterat på börsen, visar Affärsvärldens sammanställning.

Analys & rekommendation 8/11 14:00

Värderingen är för hög

IAR Systems har sedan en tid tillbaka haft en trög tillväxtperiod och trenden lär bestå på kort sikt. Adderas en hög värdering så är det lätt att avstå.