Diskonterade förbättringar

Systemairs städresa fortsätter, även om senaste kvartalet blev ett hack i kurvan. Mycket av den förväntade återhämtningen är dock redan diskonterad.
Systemair

Vänta. Efter en stark återhämtning på börsen sedan årsskiftet bjöd ventilationsbolaget Systemair på en surdeg i förra veckans bokslut. Aktien föll 5 procent på ett rörelseresultat som även justerat för oväntat stora engångsposter landade 29 procent under analytikernas förväntningar. Förutom osäkra kundfordringar och konstaterade kundförluster på 19 miljoner kronor, belastades även resultatet med skyhöga 10 miljoner kronor i mässkostnader i Tyskland.

Ett annat svaghetstecken var det faktum att Norden, som utgör 23 procent av bolagets totala omsättning, växte 2 procent organiskt. Den svenska marknaden överraskade med att backa något, trots den historiskt heta byggboomen. Kanske handlar det om en klassisk fokusfråga, där företagsledningen med vd Roland Kasper i täten lägger största kraften på omstruktureringsprogrammet som lanserades för ett år sedan.

Prenumerera

Detta innehåll kan läsas av dig som är prenumerant.

Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.

Dator, läsplatta och mobiltelefon.

Premium

  • Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
  • Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
  • Över 500 aktieanalyser per år
  • Unika investeringsverktyg och portföljer
  • Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
  • Och mycket mer
479 kr  / per månad

Vill du se fler alternativ? Läs mer här