21st Century Fox kan erbjuda Time Warner styrelseplatser

Mediemagnaten Rupert Murdochs 21st Century Fox är beredda att erbjuda Time Warners aktieägare styrelserepresentation som en del i sitt nya bud på företaget.

Det var för några veckor sedan som Fox erbjöd Time Warner ett bud om 80 miljarder dollar som avslogs av mediekoncernen. Det nya budet kan landa på mellan 90 till 95 dollar per aktie, uppger personer med insyn till Wall Street Journal.

Genom att ge Time Warners aktieägare inflytande över styrelsen för det samgående företaget ska erbjudandet vara mer ”attraktivt”, fortsätter uppgifterna. Antalet platser framgår inte.

Det tidigare budet avsåg både kontanter och aktier, där aktierna inte hade någon rösträtt. Att man inte skulle ha inflytande över det kombinerade företaget ska ha varit en av orsakerna till att budet avslogs.

”Att erbjuda rösträtt kommer dock inte att göra någon skillnad i förhandlingarna. Förslaget avseende styrelserepresentation gör man för att det ’ser bra ut'”, säger källorna.

Både 21st Century Fox och Time Warner presenterar sina delårsrapporter den 6 augusti.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.