68% av Scandinavian Chemotechs nyemission tecknades: ”Väldigt starkt”

Scandinavian Chemotechs nyemission tecknades till 68%. Det innebär att bolaget får in 10,2 Mkr före emissionskostnader. Afv hissar en sista flagga retroaktivt.
68% av Scandinavian Chemotechs nyemission tecknades: ”Väldigt starkt” - Scandinavian Chemotech emission
Scandinavian Chemotechs företrädesemission tecknades till 68%. "Det är väldigt starkt att få 70% teckningsgrad utan rabatt eller garanter", skriver VD Mohan Frick i en kommentar.

Medicinteknikbolaget Scandinavian Chemotech har publicerat utfallet i sin företrädesemission av aktier. Totalt tecknades 68% med och utan stöd av teckningsrätter, vilket innebär att bolaget tillförs 10,2 Mkr brutto (netto ca 9,8 Mkr).

Emissionsguiden har tidigare hissat två flaggor i samband med emissionen. En av dessa handlade om att bolagets aktie handlades ned under teckningskursen.

Afv hissar nu en sista retroaktiv flagga för ”Ej fulltecknad emission”. Den generella formulering för denna flagga lyder:

”En nyemission som inte blir fulltecknad talar för att det är något fel på bolaget eller värderingen.”

Scandinavian Chemotechs VD Mohan Frick kommenterar:

”Det är väldigt starkt att få 70% teckningsgrad utan rabatt eller garanter.”

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.