Inga nya flaggor i Schandinavian Chemotechs nyemission

Teckningstiden pågår just nu i Scandinavian Chemotechs företrädesemission av aktier som kan tillföra bolaget 14,8 Mkr. Emissionsguiden har granskat bolagets informationsmemorandum och hissar inga nya flaggor, men noterar att aktiekursen fortsatt är marginellt lägre än teckningskursen.
Inga nya flaggor i Schandinavian Chemotechs nyemission - Scandinavian Chemotech emission
Scandinavian Chemotechs VD och näst största ägare, Mohan Frick.

Emissionsguiden har tidigare skrivit om Scandinavian Chemotechs företrädesemission och hissade i samband med det två flaggor, däribland en om att aktien handlas ner till teckningskurs.

Efter en genomgång av bolagets informationsmemorandum hissas inga nya flaggor.

Afv noterar att teckningsåtagandena om 6 Mkr (40% av företrädesemissionen) har tecknats av flera personer ur styrelsen. Störst bland tecknarna är VD:n och näst största ägaren Mohan Frick som åtar sig att teckna för 2 Mkr, vilket är positivt.

Dock är aktiekursen fortsatt marginellt lägre än teckningskursen, något som förmodligen minskar suget hos investerare att delta i emissionen.

Emissionsguiden kommer återkomma med en avslutande artikel om företrädesemissionen i samband med att utfallet kommuniceras.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.