Scandinavian Chemotech tar in 14 Mkr i företrädesemission

Emissionsguiden publicerar en första artikel om företrädesemissionen av aktier i Scandinavian Chemotech, som tar in 14 Mkr.
Scandinavian Chemotech tar in 14 Mkr i företrädesemission - Scandinavian Chemotech emission
Mohan Frick, VD för Scandinavian Chemotech som beslutat om en företrädesemission av aktier om 14 Mkr.

Affärsvärlden granskar ett urval av börsens nyemissioner genom tjänsten Emissionsguiden.

Medicinteknikbolaget Scandinavian Chemotech har beslutat om en företrädesemission av aktier som kan tillföra bolaget 14 Mkr innan emissionskostnader. Teckningskursen är 2,50 kr/aktie, vilket motsvarar en rabatt om drygt 8% baserat på stängningskursen för bolagets B-aktie på First North den 6 oktober.

Syftet med emissionen är att återbetala kreditfaciliteter, fortsätta marknadsföringen i Europa och USA samt upprätthålla utvecklingsprojekt.

Ett antal befintliga ägare och styrelseledamöter i Scandinavian Chemotech har ingått teckningsåtagande om 6 Mkr, motsvarande 40% av emissionen.

Affärsvärlden kommer återkomma med en ny artikel om villkoren och eventuella flaggor i emissionen inom kort.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.