ABG köpstämplar BHG – ser ”signifikant lägre” risk för nyemission

Risken för en nyemission i e-handelsbolaget BHG Group har minskat, tror ABG som höjer sin rekommendation för e-handelsbolaget till köp. "Handeln i aktien har präglats av rädsla för utspädning men vi argumenterar för att den risken nu är signifikant lägre", skriver analyshuset.
ABG köpstämplar BHG – ser ”signifikant lägre” risk för nyemission - Gustaf_ohrn-3
Gustaf Öhrn, VD BHG

Investerares rädsla för en nyemission har troligen präglat handeln i BHG-aktien under en tid då det bland annat skulle innebära utspädning, skriver ABG i en analys. Men risken för en nyemission anses nu vara betydligt lägre.

ABG listar en handfull faktorer som talar för det. Delvis nämns att besökstrafiken på webbplatserna under innevarande kvartal pekar på god försäljning av sommarprodukter, vilket bidrar till BHG:s mål om att minska lagret med 600 miljoner kronor i år. Därtill skulle det innebärande ett stärkt kassaflöde.

Uppmärksammar insynsköp

Vid utgången av det första kvartalet hade BHG ett varulager på cirka 2,4 miljarder kronor.

Utöver det uppmärksammar ABG också att flera insynsköp gjorts från personer i BHG:s styrelse och ledning. Därtill benämns e-handelsbolagets nyligen genomförda omförhandling av kovenanter som positiv.

ABG anser att det nu kan vara ett bra läge att plocka upp aktien. Rekommendationen skruvas upp till köp (behåll) medan riktkursen höjs till 23 kronor (11).

Afv neutrala till aktien

Affärsvärldens analysredaktion gav nyligen rådet neutral för BHG-aktien, där det påpekades att e-handelsbolaget dras med hög skuldsättning och att en investering i aktien kommer med hög risk.

Efter att BHG dopats av bygg-hemma-trenden i samband med pandemin har aktien kommit ned till betydligt lägre nivåer. De senaste tre månaderna vittnar kursfacit dock om en återhämtning med aktien upp närmare 50%, om än från låga nivåer. Under onsdagseftermiddagen bytte aktierna händer till omkring 14 kronor styck, motsvarande en intradagsuppgång på närmare 2%.

På Affärsvärldens sida Aktierekar hittar du alltid de senaste rekommendationerna och riktkurserna för svenska aktier.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.