Academedia utser Karl Sandlund till operativ chef – genomför flera förändringar i toppen

Utbildningsbolaget Academedia genomför flera förändringar i koncernledningen.
Academedia
Foto: Academedia
Karl Sandlund blir operativ chef, COO, och tar plats i koncernledningen. Han kommer närmast från rollen som kommersiell chef, CCO, på SAS. Tillträde blir senast den 4 oktober.

Vidare tillträder Lotta Krus rollen som chef för grundskolesegmentet och tar även hon plats i koncernledningen. Hon arbetar inom koncernen sedan 2001. Hon är idag utbildningsdirektör för Academedias kreativa gymnasieområde.

Lotta Krus kommer att tillträda sin befattning den 1 juni och efterträder Jens Eriksson som slutar den 30 maj. Han har accepterat ett annat arbete.

Jimmy Kjellström tillträder som administrativ direktör och tillförordnad chef för gymnasiesegmentet. Rollen som administrativ direktör är nyinrättad. Han är idag är vice segmentschef för grund- och gymnasiesegmenten. Tillträde är den 1 juni. Formellt ersätter även han Jens Eriksson.

Veronica Rörsgård tillträder som chef för hela förskolesegmentet. Hon är idag chef för den svenska delen. Marit Lambrechts, som är chef i Norge för förskolesegmentet, lämnar nu koncernledningen, men kommer att kvarstå som chef i Norge. Rörsgård tillträder sina befattningar den 1 juli och efterträder Marcus Strömberg som varit tillförordnad segmentschef.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco