Ackman tänker inte längre bedriva aktivistkampanjer, ska satsa på ’lugnare’ placeringar

Hedgefondprofilen Bill Ackman tänker inte längre ta korta positioner i bolag och därefter bedriva aktivistkampanjer mot dessa. Det uppger han i det årliga brevet till Pershing Squares aktieägare, rapporterar CNBC.
Bill Ackman.
Bill Ackman. Foto: AP Photo/Richard Drew
Ackman noterar att de korta positionerna, som har en begränsad del i Pershing Square investeringsstrategi, har fått en alltför stor medial uppmärksamhet.

”Förutom enorma mängder av mediasmällar har två av våra korta aktivistinvesteringar lyckats inspirera en bok och film”, skriver Ackman.

Ackmans mest kända blankningar är de lyckade i bolånejättarna Fannie Mae och Freddie Mac i upptakten till finanskrisen, samt den misslyckade satsningen i kosttillskottföretaget Herbalife där han hamnade i direkt strid med en annan aktivistmiljardär, Carl Icahn.

Framåt tänker Ackman bedriva en mer långsiktig placeringsstrategi med ”lugnare” satsningar, skriver han.

”Vi har haft möjlighet att lära känna många styrelser och ledningar, och vi har byggt upp ett rykte som en konstruktiv, långsiktig och hjälpsam ägare. Resultatet är att alla våra kontakter med företag under de senaste fem åren har varit hjärtliga, konstruktiva och produktiva. Vi har för avsikt att fortsätta så eftersom det gör vårt arbete enklare och roligare och vår livskvalitet bättre. Så om det är till hjälp att kalla denna lugnare strategi för Pershing Square 3.0, låt det härmed bli så”, skriver Ackman.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.