Affärsvärlden är Sveriges bästa tidskrift

Affärsvärlden har utsetts till Årets tidskrift populärpress. På onsdagen tilldelades magasinet det tunga priset vid en gala på Cirkus i Stockholm.
Affärsvärlden är Sveriges bästa tidskrift - AFV
Affärsvärldens Madeleine Lundberg, VD Josefin Sigedal och Max Jedeur-Palmgren på Cirkus scen under prisutdelning.

”Med mod, driv och en tydlig idé har de lyckats med det svåra: att förnya sig. Det har gett resultat, både sett till journalistik och affär. Under ett par stökiga år, där det både har rusat och rasat, har de med stadig hand guidat sina läsare, som finns på såväl investmentbanker som ute i stugorna. Det är aldrig för sent att ställa om och bli en vinnare – det har Affärsvärlden visat”

Så löd juryns motivering när Affärsvärlden fick motta det prestigefyllda priset Årets tidskrift populärpress. Priset delades ut vid en gala på Cirkus i Stockholm på onsdagskvällen, där de främsta i Tidsskriftssverige hyllades i olika kategorier.

Och Affärsvärlden vann kvällens tyngsta pris.

”Otroligt roligt och hedrande”, sa en glad chefredaktör Peter Benson vid prisutdelningen.

”Ibland hör man att övriga mediabranschen har svårt att förstå hur viktigt det är med bra ekonomijournalistik. Därför är det extra hedrande att just Affärsvärlden bland hundratals tidskrifter nu får branschens absolut finaste utmärkelse. Det är en ynnest och en nåd att få jobba med ett så oerhört drivet och kul gäng av Afv-medarbetare som rott detta i land”, säger Peter Benson.

De andra nominerade i kategorin var modemagasinet Elle, DN Lördag och nyhetsbrevet NomoFomo.

Det är föreningen Sveriges Tidskrifter som delar ut priserna. I juryn i år satt: Hanna Stjärne, VD SVT, Cissi Elwin, VD Chefakademin, Johannes Klenell, kulturredaktör Arbetet, Jon Mauno Pettersson, chefredaktör Breakit och Karolina Roslund, senior advisor.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.Annons från Valour