Affärsvärlden: En köpvärd duo

Två aktier får köprekommendationer i veckans tidning medan en aktie får rekommendationen vänta och en aktie rekommendationen sälj.

Affärsvärlden rekommenderar köp av Trelleborg och Enea medan Orion får en säljrekommendation för aktien. Rekommendationen för Dedicare blir att avvakta.

Det framgår av det senaste numret av tidningen.

Trelleborg fortsätter att göra förvärv och lönsamhetsförbättringar. Aktien tillhör tidningens favoriter bland verkstadsbolagen. Sett till övriga nordiska industribolag handlas aktien, enligt tidningens bedömning, med en rabatt på drygt 20 procent sett till p/e-tal för nästa år. Det är en alltför stor rabatt som borde minska. Köp med riktkurs 170 kronor, skriver Affärsvärlden.

Enea får en köprekommendation med riktkursen 100 kronor. Investerarnas skepsis kring bolagets tillväxtförutsättningar har skapat ett bra köpläge. Aktien värderas relativt försiktigt jämfört med konkurrenterna. Enligt tidningens prognoser motsvarar det enterprise value/ebit 10 och 9 för 2015 respektive 2016.

Efter en lyckad turnaround med mer än fördubblad aktiekurs möter vårdbemannaren Dedicare motvind. Även om värderingen är låg är det bäst att avvakta.

Finska Orion bedöms som fullvärderad efter årets uppgång. Med ett p/e-tal kring 20 krävs inte mycket för att Orionaktien ska snubbla till. Rådet blir sälj och köpa tillbaka på nivåer under 27,60 euro.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.