Affärsvärlden: För hög risk i snabbväxaren C-Rad

Medicinteknikbolaget C-Rad växer snabbt och har god lönsamhetspotential. Risken är dock för hög i nuläget.

I jakten på nästa medicinteknikvinnare synar vi eftersläntraren C-Rad, ett Uppsala-baserat medicinteknikbolag som gjorde entré på Aktietorget i juli 2007. Sedan december 2014 handlas aktien på Stockholmsbörsens småbolagslista.

Kärnan i C-Rads produkter är att de, med stöd av bland annat laser- och kameralösningar, bidrar till en ökad precision i strålbehandlingen. Vid sidan av hårdvaran säljer C-Rad även kompletterande mjukvarulösningar och service.

LÄS MER: Affärsvärlden: Fallhöjden kan bli stor i AvanzaAvanzas vinst föll i fjol och riskerar att falla även i år.

Även om C-Rad efter snart tio år på börsen gått från rent förhoppningsbolag till lovande medicinteknikbolag, så talar det mesta för att vi kommer att bjudas på bättre lägen att stiga på aktien framöver. Rådet blir därför: Avvakta.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här