AFV: Köp morgondagens konsolideringsvinnare

I fartdammet efter Balders förvärvsturné står ett förvånansvärt stabilt bygge. Erik Selins kommande schackdrag fås på köpet.

Den göteborgske finansmannens Erik Selins fastighetsaffärer har i dryga tolv års tid både skapat överavkastning och byggt upp Balder till Sveriges största noterade fastighetsbolag.

Förvaltningen som byggts upp är förvånansvärt stabil. Tillsammans med intressanta samarbeten kan den numera dessutom försvara hela aktiekursen i Balder. Erik Selins kommande affärer värderas till ingenting.

Riskerna som kan sänka svensk fastighetsmarknad är många, däribland räntor och finansieringsvillkor, en konjunkturtopp samt nya beskattningsförslag. Här är Balder mer försiktiga än någonsin, med skyddsmurar runt balansräkningen och en portfölj som fått både nordisk spridning och övervikt mot stabila hyresbostäder. Balder är rustat för att bli en konsolideringsvinnare.

Affärsvärlden ger Balder långsiktigt köpråd. I korta perspektivet sätts en ettårig riktkurs till 280 kronor, motsvarande 30 procents substanspremie.

Det här är en nedkortad version av analysen Erik Selins affärsnäsa på köpet. Prenumeranter kan logga in och läsa hela texten här.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.