Ahlstrom-Munksjös vinst svagare än väntat

Ahlstrom-Munksjö nådde inte upp till analytikernas förväntningar gällande justerat ebitda-resultat och försäljning i det tredje kvartalet.

“Vår lönsamhet var fortsatt stabil och kassaflödet var starkt under det tredje kvartalet trots en osäker marknadsmiljö och ganska svag efterfrågan”, kommenterar vd Hans Sohlström i delårsrapporten.

Fortsatt svaga försäljningsvolymer tyngde resultatet och motverkade positiva effekter från en stigande bruttomarginal.

På plussidan ser Hans Sohlström alltså ett starkt operativt kassaflöde om 124 miljoner euro i det tredje kvartalet, upp från 28 miljoner för ett år sedan.

Då “den rådande marknadsmiljön inte utlovar mycket medvind” siktar bolaget på att besparingar på minst 50 miljoner euro för 2020 jämfört med 2019.

Inför resten av året konstaterar Ahlström-Munksjö att det generella marknadsläget fortsätter att vara osäkert och att efterfrågan varierar. Planerade underhållsstopp väntas påverka resultatet negativt med cirka 6 miljoner euro under årets sista tre månader.

Ahlstrom-Munksjö redovisar ett justerat ebitda-resultat på 83,6 miljoner euro för det tredje kvartalet. Väntat var enligt Infront Datas prognossammanställning ett justerat ebitda-resultat på 92,6 miljoner euro.

Försäljningen uppgick till 713 miljoner euro. Väntat var en försäljning på 737 miljoner euro.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här