Åklagaren vill ställa 15 inför rätta i Victoria Park-härvan

Åklagaren som utrett insiderhandel i fastighetsbolaget Victoria Park vill ställa 15 personer inför rätta, skriver Sydsvenskan.

Detta kommer i samband med att utredningen är färdig och förundersökningsprotokollet skickats ut till de misstänkta. Bland de personer som förekommit i utredningen är en känd byggföretagare och en it-miljardär.

Formella åtal mot personerna kan komma först efter att kompletteringar gjorts, så som förhör på begäran av dem eller deras advokater. Det hela kan ta flera månader.

Insiderbrotten ska ha förekommit i samband med budgivningen på Victoria Park och anmäldes in till Ekobrottsmyndigheten i maj 2018.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.