Aktiemarknaden har börjat likna IT-bubblan under 2000

Men det ska man inte vara rädd då det är en helt annorlunda räntemiljö just nu. Det säger BTIG:s chefsstrateg Julian Emanuel i en intervju med CNBC.
Aktiemarknaden har börjat likna IT-bubblan under 2000 - S≈PBUBBLA
AP Photo/Hassan Ammar

Deltagandet på marknaden är i linje med eller större än det var år 2000. Och värderingarna har tryckts upp till liknande nivåer som de var under bubblan då.

Emanuel menar emellertid att investerare erhåller riktliga intäkter och är mer mottagliga för hållbara vinster den här gången. Enligt honom finns det mycket kapital vid sidlinjen och att ekonomin väntar på att accelerera.

Scenariot blir som värst en rekyl ned, 10 till 15% på börsen. Chefsstrategen menar att en katalysator för detta skulle vara relaterat till coronavirus-vaccinen och hur distributionen av vaccineringen går till.

Emanuel bedömer att bankaktier kommer hjälpa S&P 500-index att nå hans mål om en indexnivå på 4 000 vid slutet av nästa år, en uppgång på 7% från dagens nivå.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.