Aktierna i fokus vid börsöppningen

Stockholmsbörsen väntas vika nedåt vid öppning i likhet med Europa. Under morgonen har SAS och Clas Ohlsson inkommit med sina respektive delårsrapporter.

Bland de ledande Europabörserna väntas London öppna på minus 0,1 procent, Frankfurt på minus 0,4 och Paris på minus 0,2 procent.

”Börserna stängde i negativt territorium på tisdagen och nedgångarna har fortsatt i Asien på onsdagen. De amerikanska börserna har haft ett tydligt tapp i momentum de senaste veckorna och retirerat från rekordnivåer, samtidigt som amerikanska 10-årsräntan nu stigit till den högsta nivån på 4 veckor”, skriver IG Markets i ett morgonbrev.

Clas Ohlsons delårsrapport för det första kvartalet inkom under morgonen. Resultatet före skatt landade på 102 miljoner kronor, under analytikernas förväntningar på 116 miljoner.

Samtidigt fortsatte försäljningen upp i augusti med en ökning på 9 procent till 611 miljoner kronor trots en negativ kalendereffekt om cirka två procent.

”Vår omnikanalstrategi ger utdelning med ökad försäljning i samtliga försäljningskanaler, inte minst vår e-handelskanal som visar en försäljningstillväxt på över 40 procent”, kommenterade vd Klas Balkow i delårsrapporten.

Bättre gick det för SAS som lyckades överraska analytikerna positivt med ett resultat före skatt som inkom på 756 miljoner kronor, mot förväntade 650 miljoner. Samtidigt steg trafiken med 9,6 procent under kvartalet. SAS upprepade sin helårsprognos i rapporten.

Nordic Mines meddelade under morgonen att man nu erhållit betalningar för nya aktier i företrädesemissionen. Driften vid Laiva kan därmed återupptas omgående.

RBC Capital Markets har inlett bevakning av svenska teleoperatörer. Tele2 får rekommendationen underperform och en riktkurs på 88 kronor, medan Com Hem får rekommendationen outperform och riktkursen 76 kronor. Millicoms rekommendation blir outperform med en riktkurs på 730 kronor.

Credit Suisse har också sänkt rekommendationen för Stora Enso till underperform från tidigare neutral.

Orderingången har fortsatt att öka men i lägre takt än tidigare i år, personalbehovet är begränsat och utnyttjandet av företagens produktionskapacitet är lågt. Så sammanfattade Teknikföretagen sin konjunkturbarometer för det tredje kvartalet som släpptes under morgonen.

SKF har kapitalmarknadsdag med start 10.00 och i eftermiddag väntas siffror över grossistlager i USA.

 

 

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.