Aktierna som stiger i premiärhandeln

Hexicon, Vimian, Physitrack och Codemill började alla handlas på first North idag. Tre av aktierna stiger i premiärhandeln.
IPO
Börsklockan på Nasdaq. Foto: Stina Stjernkvist / TT

Såväl Physitrack som Hexicon och Vimian stiger under premiärhandeln på Nasdaq First North Premier Growth Market i Stockholm idag.

 

Mest stiger virtuella vårdgivaren Physitrack. Bolaget genomförde inför noteringen en nyemission som övertecknades kraftigt. Teckningskursen var 40 kronor per aktie. Erbjudandet omfattade 4,38 miljoner nyemitterade aktier, vilket vid tillför bolaget 175 miljoner kronor före emissionskostnader. Det finns även en övertilldelningsoption på ytterligare 0,66 miljoner aktier som vid fullt utnyttjande kan tillföra ytterligare 26 miljoner kronor. Det totala erbjudandet motsvarar därmed 201 miljoner kronor.

Ankarinvesterare är Consensus Asset Management och Atlant Fonder som tecknar aktier för 125 miljoner kronor.

Aktien har hittills i dag handlats till 51 kronor som högst betalt och 43 kronor som lägst betalt. Klockan 09.25 var senast betalt 45,995 kronor, vilket motsvarar en uppgång på 15% jämfört med teckningskursen på 40 kronor. Aktier för 7,5 miljoner kronor har bytt ägare hittills i dag. Bolaget har 11,23 miljoner aktier utestående och börsvärdet är 517 miljoner kronor räknat på senast betalt.

Hexicon, en utvecklare av flytande vindkraftsparker och som har en egen teknologi för flytande plattformar för två turbiner, genomförde inför noteringen en nyemission som blev kraftig övertecknad. Erbjudandet bestod av 100 miljoner nyemitterade aktier till teckningskursen 3 kronor per aktie. Det finns även en övertilldelningsoption och vid fullt utnyttjande motsvarar erbjudandet ett värde på 345 miljoner kronor före emissionskostnader.

Aktien har hittills i dag handlats till 3,687 kronor som högst betalt och 3,20 kronor som lägst betalt. Klockan 09.35 var senast betalt 3,30 kronor, vilket motsvarar en uppgång på 10% jämfört med teckningskursen på 3,00 kronor. Aktier för 27 miljoner kronor har bytt ägare hittills i dag. Bolaget har 262,53 miljoner aktier utestående och börsvärdet är 866 miljoner kronor räknat på senast betalt.

Veterinärbolaget Vimian genomförde inför noteringen en private placement där allmänheten inte var välkomna att teckna aktier. Private placement genomfördes genom en kombination av försäljning av befintliga aktier och nyemitterade aktier till en teckningskurs på 76 kronor per aktie. Erbjudandet blev fulltecknat flera gånger.

Ankarinvesterare är SEB Investment Management med 1,2 miljarder kronor, Swedbank Robur Fonder med 800 miljoner kronor, Cliens Kapitalförvaltning med 700 miljoner kronor, Handelsbanken Fonder med 600 miljoner kronor, Danica Pension med 500 miljoner kronor, Blackrock med 410 miljoner kronor, Investering & Tryghed med 400 miljoner kronor, Keel Capital med 300 miljoner kronor och Öresund med 200 miljoner kronor. Ankarinvesterarna summerar till 5,11 miljarder kronor.

Aktien har hittills i dag handlats till 83 kronor som högst betalt och 76 kronor som lägst betalt. Klockan 09.15 var senast betalt 81,49 kronor, vilket motsvarar en uppgång på 7,2% jämfört med teckningskursen på 76 kronor. Aktier för 172 miljoner kronor har bytt ägare hittills i dag. Bolaget har 389,14 miljoner aktier utestående och börsvärdet är 29,6 miljarder kronor räknat på senast betalt.

Samtidigt backar videoteknikbolaget Codemill i premiärhandeln på First North.

Codemill är ett svenskt teknikbolag som erbjuder mjukvarutveckling och tekniska tjänster för video- och mediebolag. Bolaget grundades 2008 och har 70 anställda med huvudkontor i Umeå.

Codemill genomförde inför noteringen en nyemission som övertecknades. Bolaget tillförs 47,5 miljoner kronor och inklusive eventuell övertilldelningsoption 54,6 miljoner kronor före emissionskostnader. Bolaget fick 3 000 nya aktieägare. Teckningskursen var 19 kronor per aktie.

Aktien har hittills i dag handlats till 18,50 kronor som högst betalt och 15,80 kronor som lägst betalt. Klockan 09.45 var senast betalt 16,50 kronor, vilket motsvarar en nedgång på 13,2% jämfört med teckningskursen på 19 kronor. Aktier för 4,8 miljoner kronor har bytt ägare hittills i dag. Bolaget har 12,98 miljoner aktier utestående och börsvärdet är 214 miljoner kronor kronor räknat på senast betalt.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.